Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

"Αυτοί είμαστε και θα πάρουμε την πρόκριση"

Μια εβδομάδα έμεινε για τον αγώνα στη Μπρατισλάβα και η εικόνα που έχει στο μυαλό του ο Κετσπάγια για το φετινό Ολυμπιακό, είναι αδύνατο να αποτυπωθεί στο χορτάρι. Η ομάδα έχει αρκετές αδυναμίες, οι οποίες σαφώς αποτελούν διελκυστίνδα για την πρόκριση. Η ομάδα που ονειρεύεται ο Γεωργιανός προπονητής, ενδεχομένως να είναι έτοιμη το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Μόνο που ολόκληρη η χρονιά παίζεται τώρα! Μέσα σε ένα μόλις μήνα…

Μη νομίζεται όμως ότι ο Κετσπάγια βλέπει κάτι που τον απογοητεύει. Μη θεωρείτε ότι ο 41χρονος πέφτει από τα σύννεφα, διακρίνοντας ορισμένες εμφανέστατες αδυναμίες της ομάδας του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνώριζε επακριβώς το βαθμό ετοιμότητας στον οποίο θα βρίσκονταν οι πρωταθλητές στα προκριματικά.

Τραυματίες, αλλά και απροσδόκητα δώρα Ίσως βέβαια να μην υπολόγιζε τον τραυματισμό του Γκαλέτι και την απουσία του Αργεντινού από όλα τα φιλικά. Ίσως να μην είχε σκεφτεί πως το «πολυεργαλείο» Βασίλης Τοροσίδης θα αντιμετώπιζε λίγες μέρες πριν τη μάχη πρόβλημα στο μηνίσκο. Ενδεχομένως να θεωρούσε πως θα πήγαινε στα ματς των προκριματικών με 3 τουλάχιστον φορ και όχι μόνο με τους Ντιόγκο και Μήτρογλου. «Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο», όπως είπε χαμογελώντας ο Κετσπάγια μετά τον αγώνα με τη Γκρόνιγκεν. Και έχει απόλυτο δίκιο… Άλλωστε τα απρόοπτα που συνάντησε ο Γεωργιανός μέχρι σήμερα, δεν ήταν μόνο δυσάρεστα. Η επιστροφή και η εντυπωσιακή παρουσία του Λεντέσμα ήταν ένα απρόσμενο δώρο. Το ίδιο ισχύει και για τον οίστρο του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος μόνο στον… ύπνο του δε σκοράρει! Ανεκτίμητο δώρο είναι και η ώθηση που έρχεται από την πιτσιρικαρία, έστω και αν τέτοιου είδους παιχνίδια είναι φτιαγμένα για μεγάλα παιδιά.

Μην την αφήνεις να φαντάζεται!

"Δεν θα είμαστε έτοιμοι ως ομάδα. Θα είμαστε όμως πανέτοιμοι για την πρόκριση"! Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία είχε μόλις αρχίσει και η δήλωση αυτή του Κετσπάγια έδινε το στίγμα όσων θα έπρεπε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό για τις 29 Ιουλίου. Ξεκάθαρος, ορθολογιστής, προσγειωμένος. Ποιος θα θυμάται άλλωστε μια κακή εμφάνιση, τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι θα κουνούν και πάλι το σεντόνι που τόσο τους έλειψε; Κανείς! Αυτό που πλέον έχει να κάνει ο 41χρονος προπονητής, είναι το να μακιγιάρει τις αδυναμίες και να εξωτερικεύσει με ποδοσφαιρική αναίδεια τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού που μπορούν να τον οδηγήσουν αρχικά στα πλέι οφ της διοργάνωσης και στη συνέχεια στους ομίλους. Να γίνει το αφεντικό από την αρχή, χωρίς να επιτρέψει στη Σλόβαν να φανταστεί τον εαυτό της δίπλα σε τετριμμένους χαρακτηρισμούς όπως «η ομάδα έκπληξη», ή «η σταχτοπούτα της διοργάνωσης»!

Η ρέντα του Μήτρογλου και ο ρόλος του Λεντέσμα

Το 4-5-1 θα είναι το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί. Ενδεχομένως μάλιστα, τα όπλα να μην είναι αρκετά για κάτι διαφορετικό! Είτε το δούμε σε μορφή 4-1-4-1, με το «λύκο» σε ρόλο σκούπας πίσω από τα χαφ και μπροστά από την άμυνα, είτε προτιμηθεί το 4-2-3-1 με τον Ντουντού δίπλα στο Λεντέσμα και μια επιπλέον βοήθεια στο φορ, η ουσία παραμένει η ίδια. Τα μεγάλο πρόβλημα παραμένει στα δεξιά, από τη στιγμή που ο Γκαλέτι είναι ανέτοιμος, ο Τοροσίδης νοκ άουτ και ο Ζαϊρί στο κόσμο του! Ο Ζεβλάκοφ είναι σίγουρο πως μπορεί να αντεπεξέλθει στη θέση του ακραίου μπακ. Δημιουργικά όμως, τι γίνεται; Το ίδιο ισχύει και στην αριστερή πλευρά. Ο Σοϊλέδης μοιάζει ο πιο αξιόπιστος, εκτός αν ο Ζαϊρί φυλάει δυνάμεις για τα επίσημα ματς… Ερωτηματικό αποτελεί και η θέση του φορ. Ο Ντιόγκο ξέρει να κάνει πολλές δουλειές, όμως για το σκοράρισμα προς το παρόν υπάρχει μόνο ο Μήτρογλου. Ποιόν θα εμπιστευτεί τελικά ο Κετσπάγια;

Συμπαγής ή δημιουργικός;

Η αμυντική γραμμή θα είναι αυτή του πρώτου ημιχρόνου με τη Γκρόνιγκεν και το τελευταίο ερώτημα αφορά μια θέση στον άξονα. Γιάννης Παπαδόπουλος ή κάποιος πολύ πιο δημιουργικός μέσος; Για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, σίγουρα το δεύτερο. Όμως στη Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί συμπαγής, θυσιάζοντας ακόμα και λίγη απ’ τη δημιουργικότητά του. Είπαμε, αν υποτιμήσεις, χάθηκες! Για μεταγραφές ο Κετσπάγια δε θέλει καν να ακούει. Επιθυμεί σαν τρελός αριστερό χαφ και σέντερ φορ, όμως κάθε πράγμα στον καιρό του. Προς το παρόν, μεταγραφές σημαίνουν αποπροσανατολισμός! «Αυτοί είμαστε και οφείλουμε να πάρουμε την πρόκριση», ξεκαθαρίζει ο Γεωργιανός. Έχει άδικο;

Ντάρμπισιρ: "Ανυπομονώ να επιστρέψω"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Ματ Ντάρμπισιρ στους κοιλιάκους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και ο Άγγλος επιθετικός λίγες ώρες πριν πάρει το εξιτήριό του, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που με στήριξε, τους φιλάθλους μας για το ενδιαφέρον τους για μένα, τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου κ. Π. Νικολάου, τον γιατρό της ομάδας κ. Γ. Αναγνωστόπουλο και τον γιατρό κ. Κ. Κωνσταντινίδη για την απόλυτα επιτυχημένη επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος που αντιμετώπιζα, όπως επίσης το ιατρικό επιτελείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που με φρόντισαν τόσο πριν, όσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα. Νιώθω ήδη πολύ καλύτερα και ανυπομονώ να επιστρέψω στα γήπεδα για να βοηθήσω την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της. Θα ήθελα τέλος, να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου στους αγώνες με τη Σλόβαν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: