Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Στους δρόμους οι παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών στα Τρίκαλα


Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών στο νομό Τρικάλων, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η άνοιξη».

Οι παραγωγοί αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο χώρο της καρπουζοαγοράς στο Ριζαριό.

Κατά τη συγκέντρωση στο Ριζαριό, οι παραγωγοί αποφάσισαν να ενημερώσουν τον νομάρχη Τρικάλων, Ηλία Βλαχογιάννη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, με κομβόι αγροτικών μηχανημάτων μετέβησαν στη Νομαρχία, όπου οι παραγωγοί συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη, Ντίνο Κοτρώνη, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν και κατέθεσαν το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Όπως τόνισαν οι αγρότες, τα προβλήματα έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό στον κλάδο τους με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα.

Πρόσθεσαν πως σε συνδυασμό και με τις καταστροφές στα αγροτικά προϊόντα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση οι αγρότες επισήμαναν πως οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους είναι εξευτελιστικές, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας για ικανοποιητικές τιμές, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος.

Επιπλέον, ζήτησαν την καταβολή άμεσων και δίκαιων αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: