Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τουλάχιστον 520 τα κρούσματα νέας γρίπης στην Ελλάδα


Στα 520 είχαν ανέλθει τα κρούσματα της νέας γρίπης το πρωί της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μόνο κατά το διάστημα από τις 14 Ιουλίου ως και τις 20 του μήνα, που επισήμως είχε σταματήσει η καταγραφή και δημοσιοποίηση νέων κρουσμάτων από το υπουργείο Υγείας, υπολογίζεται ότι επιβεβαιώθηκαν 208 νέα κρούσματα.

Ωστόσο, οι ασθενείς με νέα γρίπη στην χώρα μας εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότεροι, καθώς οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ασθενών. Πλέον εργαστηριακός έλεγχος γίνεται μόνο σε επιλεγμένα περιστατικά.

Περιοδεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πραγματοποιεί η κύπρια επίτροπος Υγείας Ανδρούλα Βασιλείου, η οποία εκτίμησε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού θα επιταχυνθεί στην διάρκεια του καλοκαιριού λόγω των τουριστών. Την ίδια ώρα, κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του 33χρονου που νοσηλεύεται στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με εκτιμήσεις ο τζίρος από το αντιγριπικό εμβόλιο, αναμένεται να φθάσει τα 10 δισ. δολλάρια για τις εταιρείες: Glaxo Smith Kline, Sanofi Aventis, Novartis και Αstra Zeneca.

Δεν υπάρχουν σχόλια: