Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη


Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα του Υπουργείου Παιδείας, αν και ο αρμόδιος υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τι θα γίνει στην συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει ο ιός.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας με το υπουργείο Υγείας έχουν εξετάσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. «Είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο», αλλά τόνισε ότι «απαιτείται ψυχραιμία και συναίνεση και όχι δημόσιες τοποθετήσεις που προκαλούν πανικό».

Κυβερνητικά στελέχη εκτίμησαν ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ πραγματικότητας και των μέσων που προβάλλουν πληροφορίες σχετικά με τον ιό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αξιοποιήσει την υπόθεση της γρίπης για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Στις επόμενες μέρες αναμένεται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το σχέδιο δράσης κρατικού μηχανισμού σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού, ενώ κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως εξετάζεται και το εύκολο και το δύσκολο σενάριο, αλλά δεν δημοσιοποιούνται για να μην υπάρξει πανικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: