Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Μετάλλαξη σε άνθρωπο

Η αναζήτηση του «ασθενή μηδέν» στην αλυσίδα κρουσμάτων νέας γρίπης στο Μεξικό οδήγησε σε ένα νεογνό που νόσησε στα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς να είναι σε αγροτική περιοχή και σε οποιαδήποτε επαφή με χοίρους.


Η αναζήτηση του «ασθενή μηδέν» στην αλυσίδα κρουσμάτων νέας γρίπης στο Μεξικό οδήγησε σε ένα νεογνό που νόσησε τα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς να είναι σε αγροτική περιοχή και σε οποιαδήποτε επαφή με χοίρους, οι οποίοι κατά πολλούς ευθύνονταν για την μετάδοση της γρίπης των χοίρων στον άνθρωπο.
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στο Μεξικό σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου στο Σαν Λούις Ποτόσι και το κοριτσάκι, ηλικίας 6 μηνών, επέζησε. Η εξέταση του συνόλου των κρουσμάτων στο Μεξικό αποκάλυψε ότι οι πρώτες περιπτώσεις εμφανίστηκαν τον Μάρτιο στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. "Είναι δύσκολο να πούμε από πού ξεκίνησε, αλλά οι αρχικές εξετάσεις δεν προέρχονται από αγροτικές ζώνες, δηλαδή από περιοχές όπου υπάρχουν φάρμες με χοίρους", ανακοίνωσε η Σέλια Αλπούτσε, του Ινστιτούτου Διαγνωστικής και Επιδημιολογίας (INDRE).
Μέχρι στιγμής στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 14.861 κρούσματα, εκ των οποίων τα 138 θανατηφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: