Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Kingston DataTraveler 300…ολόκληρα 256GB σε ένα USB stick – «τύφλα» να έχουν οι σκληροί δίσκοι


Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκπλησσόμαστε από την εξέλιξη της τεχνολογίας: μόλις πριν από 2-3 χρόνια, όταν χρησιμοποιούσαμε USB memory stick η μεγαλύτερη χωρητικότητα ήταν μετά βίας τα 1GB-2GB (και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τα 4GB) – πλέον σήμερα η βάση είναι τα 4GB με 8GB (μέχρι και σε φανάρια να πωλούνται έχουμε δει!), ενώ τα 16GB, 32GB ακόμα και τα 64GB δεν θεωρούνται εξωπραγματικά νούμερα χωρητικότητας. Επιπλέον, γεγονός σημαντικό στην αύξηση της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού προς τα USB memory stick εκτός της πανεύκολης μεταφοράς αρχείων, είναι τα netbook με μικρής χωρητικότητας σκληρό δίσκο στα οποία η σύνδεση ενός stick αυξάνει τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο.
Πριν από λίγες μέρες, η εταιρεία Kingston – αυθεντία στα USB memory stick εδώ και χρόνια, εκτόξευσε την χωρητικότητα των USB memory stick παρουσιάζοντας το DataTraveler 300 με χώρο αποθήκευσης (κρατηθείτε)…256 GigaByte! Για να καταλάβουμε με πιο απτά νούμερα αυτό το νούμερο ας δώσουμε μερικά παραδείγματα για το «πόσα» αρχεία χωράνε σε 256GB: περί τις 51.300 φωτογραφίες των 10MPixel ή 17.400 ώρες βίντεο (αλλιώς 54 ταινίες DVD) ή τέλος 48.640 ώρες μουσικής MP3 (πιο εύκολα = 365 CD μουσικής), όλα αυτά με την άνεση και ευκολία στην φορητότητα / μεταφορά που προσφέρει ένα λιλιπούτειο gadget. Από πλευράς επιδόσεων δύναται να εγγράψει αρχεία με ταχύτητα 10MB ανά δευτερόλεπτο, ενώ για ανάγνωση η ταχύτητα διπλασιάζεται στα 20MB / δευτερόλεπτο. Επιπλέον, όσοι χρήστες έχουν χρησιμοποιούν Windows Vista και συνδέσουν το DataTraveler 300 στον υπολογιστή τους, μιας και υποστηρίζει την τεχνολογία ReadyBoost της Microsoft, θα «δουν» μια σχετική αύξηση στις επιδόσεις του συστήματος (κατά τους ισχυρισμούς της Microsoft). Βέβαια όπως όλα τα νέα gadget στον κόσμο της τεχνολογίας, είναι ακριβό (αν και μην ξεχνάτε παίρνετε 256GB): περί τα 650 ευρώ, αλλά όπως πάντα είναι θέμα χρόνου (μηνών δηλαδή) να πέσει η τιμή σε πιο «θνητά» επίπεδα.

(περισσότερες πληροφορίες: http://www.kingston.com/ukroot/flash/dt300.asp?id=2 και http://www.gadgetfolder.com/kingston-datatraveler-300-with-256gb.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: