Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Δραστηριότητες Της Ν.Α. Λακωνίας Για Την Προώθηση Του Τουρισμού


Η Ν.Α. Λακωνίας μέσω του αρμοδίου της Οργάνου, της Ν.Ε. Τουρισμού προγραμμάτισε, σχεδίασε και συνεχίζει με την φθινοπωρινή τουριστική προβολή του Νομού.

Α) με την συμμετοχή της Ν.Α. Λακωνίας στην ετήσια , θεματική έκθεση «ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» που θα λάβει χώρα στον χώρο του Ζαππείου από 14 - 16 Οκτωβρίου.

Η σημασία και η ιδιαιτερότητα της έκθεσης αυτής έγκειται στο ότι είναι σχετική με το μεγάλο και ευαίσθητο κομμάτι της σπουδάζουσας νεολαίας , ότι η ιστορία και ο πολιτισμός κάθε τόπου συμμετέχει με πρωτεύοντα ρόλο στην έκθεση αυτή και ότι ο μαθητικός τουρισμός αποτελεί την σημαντικότερη τονωτική ένεση στην τουριστική οικονομία κάθε τόπου , ακριβώς επειδή εξελίσσεται σε εκτός σαιζόν εποχή [φθινόπωρο –άνοιξη]. Ακόμα δημιουργεί στους νέους ισχυρό κίνητρο για μελλοντικές επισκέψεις .

Β) με την συμμετοχή της Ν.Α. Λακωνίας στην ετήσια έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ που πραγματοποιείται από 29 /10 μέχρι και 1 /11 στην Θεσσαλονίκη η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στα Βαλκάνια, αναδυόμενη τουριστικά περιοχή με έντονη κινητικότητα , σταυροδρόμι στις διαδρομές της νοτιοδυτικής και κεντρικής Ευρώπης με τις ανατολικές χώρες και ειδικά με την Ρωσία .

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η έκθεση αυτή προσδιορίζει το προφίλ της τουριστικής προβολής ολόκληρης της χώρας , ότι συμμετέχει ο ΕΟΤ και όλοι οι σχετικοί με τον τουρισμό φορείς του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα , καθώς και φορείς από πολλά μεσογειακά και βαλκανικά κράτη .

Πολλές συνεργασίες και συμφωνίες πραγματοποιούνται στην έκθεση αυτή για την προώθηση και την πώληση του τουριστικού προϊόντος .

Να αναφέρουμε ακόμη ότι στην έκθεση αυτή απονέμονται τα βραβεία τουρισμού για τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και ότι η Ελαφόνησος πέρυσι έλαβε το πρώτο βραβείο της ωραιότερης ελληνικής παραλίας και η Μονεμβασία το δεύτερο του πιο δημοφιλούς αστικού προορισμού .

Γ) Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας θα συμμετάσχει στην 7η Διεθνή Έκθεση «POLIS 2009» στην Θεσσαλονίκη από 26-29 Νοεμβρίου. Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1997, με τη συμμετοχή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δημοσίου, του Κοινωνικού Τομέα και των ιδιωτικών επιχειρήσεων , που παράγουν προϊόντα και παρέχουν υπηρεσίες στους Φορείς της Αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου Τομέα.

Δ) Ήδη ξεκίνησε η οργανωμένη φθινοπωρινή προβολή του Νομού μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και της τηλεόρασης .

Η σχετική καμπάνια περιλαμβάνει τη δημιουργία και προβολή σε κεντρικά και περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια , διαφημιστικού «σπότ» του νομού, καταχωρήσεις σε περιοδικά και εφημερίδες , παρουσιάσεις , αφιερώματα και συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και σε έντυπα .

Το ολοκληρωμένο αυτό « πακέτο» προβολής θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο οπότε και θα ακολουθήσει το αντίστοιχο χειμωνιάτικο .


Δεν υπάρχουν σχόλια: