Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Διέσωσαν τραυματισμένο μοσχάρι από τα τσακάλια


Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων Πελοποννήσου, για άλλη μια φορά, κλήθηκε να διασώσει ένα ζώο. Στην περιοχή Κοίτας του Δήμου Οιτύλου Λακωνίας εντοπίστηκε τραυματισμένο στα πόδια ένα νεαρό μοσχάρι το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Εξαιτίας του όγκου του, ήταν αδύνατη η άμεση μεταφορά του, γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., λόγω και του δύσβατου της περιοχής, αποφάσισαν να μείνει εκεί ένας εθελοντής, για να το προστατέψει από τα τσακάλια όλη τη νύχτα.

Ο Πέτρος Καπερναράκος, υπεύθυνος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ,. αναγκάσθηκε δε να κάνει χρήση κυνηγετικού όπλου για εκφοβισμό, προκειμένου να απομακρύνει τα τσακάλια, που είχαν αντιληφθεί την παρουσία του βοοειδούς. Όμως δεν τα φόβισαν ούτε οι πυροβολισμοί στον αέρα.
Γι’ αυτό τον λόγο, ο κ. Καπερναράκος έκανε χρήση δυνατού προβολέα που ζήτησε και του παρείχε αμέσως κάτοικος της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο σώθηκε το αδύναμο ζώο και τελικά μεταφέρθηκε τις πρωινές ώρες με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής όχι μόνο ενδιαφέρθηκαν για το ζώο και τη μεταφορά του αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επικοινωνούσαν με τον εθελοντή του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., για το αν χρειάζεται κάτι. Ο Δήμος Αερόπολης, μέσω του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Ανδρεάκο, έστειλε μεταφορικό μέσο για την μεταφορά του ζώου στον κτηνίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: