Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Προσπάθεια για συγκέντρωση υπογραφών για το μουσείο της Σπάρτης

Η Σπάρτη είναι η ενδοξότερη πόλη της ελληνικής κλασικής αρχαιότητας.
Η παγκόσμια και διαχρονική αναγνώρισή της, το πλήθος των συμβολισμών και των διδαγμάτων της βιοθεωρίας και της κοσμοθεωρίας των Σπαρτιατών, την καθιστούν άξια να αποκτήσει επιτέλους ένα Μουσείο των προδιαγραφών της Ιστορίας της.

Επί μία δεκαετία η Ελληνική Πολιτεία κοροϊδεύει συστηματικά τους Σπαρτιάτες και παρά την ύπαρξη μεγάλων χορηγιών από ιδιώτες πατριώτες Σπαρτιάτες και Λάκωνες, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Σήμερα πληροφορούμαστε ότι μεταθέτει την δημιουργία του Μουσείου της Σπάρτης σε διατηρητέο κτίριο δεσμευμένο γι' αυτό το σκοπό, στα επόμενα 15-20 χρόνια.
Επειδή θεωρούμε αυτήν την απόφαση εντελώς ανιστόρητη και άδικη για την Σπάρτη, αφού δεν πηγάζει από καμιάς μορφής αξιολόγηση και κατάρτιση προτεραιοτήτων, και επειδή ευρισκόμαστε προ της αναθεώρησης και της αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και στον τομέα του Πολιτισμού, ζητάμε από όλους σας να στηρίξετε την πρωτοβουλία μας για την συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου ενισχυμένοι πλέον, να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Χώρας την άμεση αντίδρασή τους για την δρομολόγηση και ταχεία διεκπεραίωση της αναγκαίας προετοιμασίας, προκειμένου να αρθεί η αδικία και να στεγαστεί η κλασική ιστορία της Σπάρτης και τα μοναδικά στον κόσμο ψηφιδωτά της.
Κάθε άποψη ότι θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για την τεκμηρίωση του έργου, θα είναι αναληθής και θα αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της Σπάρτης και την ιστορική απαίτηση, εφ' όσον τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έκανε τίποτε άλλο για την κλασική Σπάρτη, από το να προετοιμάζεται γι' αυτό το Μουσείο.
Παρακαλούμε, εφ' όσον συμφωνείτε μαζί μας, στείλτε μας ενυπόγραφη απάντηση ότι ενισχύεται το αίτημά μας.


Ευχαριστούμε θερμά!



Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας Μουσείου της Σπάρτης
Τασία Κανελλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: