Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τιμήθηκε στον Πειραιά ο "Ακρίτας" των Τσικαλιών

Με μεγάλη συμμετοχή και μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε η εκδήλωση τιμής στον Μιχάλη Παναγάκο, παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Τάσου Νεράντζη.
Ομόθυμη απαίτηση να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι της μαφιόζικης δολοφονικής απόπειρας που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στα Τσικαλιά και να μπουν εμπόδια στην παράνομη δράση τους.

Μέσα σε έντονο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά, η εκδήλωση τιμής στον Μιχάλη Παναγάκο από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσικαλιών Μάνης "Η Αγία Κυριακή".
Ο Μιχάλης Παναγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τσικαλιών του Δήμου Οιτύλου Λακωνίας, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση στηριζόμενος σε πατερίτσες, έπεσε θύμα μαφιόζικης δολοφονικής απόπειρας, στις 15 Δεκεμβρίου 2009, σε ενέδρα πληρωμένων δολοφόνων, που στήθηκε στα Τσικαλιά από τους "γνωστούς αγνώστους" της περιοχής. Ως νέος "Ακρίτας", ο Μιχάλης Παναγάκος, πρωτοστατεί στον αγώνα, βάζει εμπόδια στην καταστροφική δράση και τα παράνομα σχέδια αυτών που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή, τα ελαιοπερίβολα, τα σπίτια, τις αυλές, τους τάφους των προγόνων μας, σε στάβλο και βοσκότοπο για τα αδέσποτα ζώα τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του εξαιτίας του οποίο νοσηλεύτηκε για μέρες στο ΚΑΤ.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε για να τιμηθεί το έργο και η προσφορά του Μιχάλη Παναγάκου, να του ευχηθούν οι συγχωριανοί του καλή ανάρρωση και να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι στέκουν στο πλάι του. Η προσέλευση, άνω των 250 μελών και φίλων του Συλλόγου των Τσικαλιών, στέλνει ένα σαφές μήνυμα με αποδέκτες τις αρμόδιες αρχές. Ομόθυμη απαίτηση είναι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες, ώστε να αποκαλυφθούν έγκαιρα οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής απόπειρας, να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να δοθεί τέλος σ' αυτό το φαύλο κύκλο, της παράνομης δράσης τους, που αμαυρώνει την ιστορία και τις παραδόσεις της Μάνης.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Τάσος Νεράντζης, βουλευτής, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η πρώην βουλευτής Επικρατείας και πολιτευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά της ΝΔ, Παναγιώτης Μάλαγας, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Ηλίας Κατσαφάδος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Κυριάκος Σιγαλάκος, ο αντιπρόεδρος του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά Ηλίας Ζηλάκος. Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν οι βουλευτές Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος και Αθανάσιος Δαβάκης, καθώς και ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης.
Η εκδήλωση, πλαισιώθηκε με την παρουσίαση και προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο από τα Τσικαλιά και τα έργα του Μιχελή Παναγάκου, που την επιμελήθηκε ο Βασίλης Λουκάκος του Νικολάου, από την νεότερη γενιά Τσικαλιτών και ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μιχάλη Παναγάκο, εκ μέρους των συγχωριανών του, από τον συγγραφέα και επίτιμο ορκωτό λογιστή Θεόδωρο Γρηγοράκο του Γεωργίου. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιττας. Της παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Θοδωρής Γρηγοράκος του Αντωνίου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου.


Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και εξωραϊστικού Συλλόγου "Η Αγία Κυριακή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: